ABD, Doğu Akdeniz bölgesindeki gerilimi azaltmak ve İsrail’e destek olmak amacıyla askeri konuşlandırma başlattı.
İsrail’e yönelik gerçekleştirilen roket saldırıları ardından İsrail ve Filistin arasındaki gerilim giderek artıyor. Hamas’ın saldırıları ardından resmen savaş ilan eden İsrail’e ABD tarafından savaş gemileri desteği sağlanmaya başladı.
ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü, çatışmada hayatını kaybedenler arasında birçok ABD vatandaşının da bulunduğunu açıkladı.
İsrail, Hamas’ın saldırısı sonucu 700’den fazla kişinin öldüğünü ve 100’den fazla kişinin kaçırıldığını bildirdi. Filistinli yetkililere göre ise Gazze’de İsrail’in misilleme amaçlı hava saldırılarında 400’den fazla kişi hayatını kaybetti.
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, USS Gerald R Ford uçak gemisi, bir füze kruvazörü ve dört füze destroyerinin bölgeye doğru yola çıktığını duyurdu. Ayrıca savaş uçaklarının da gönderileceği belirtildi.
Beyaz Saray, İsrail’e daha fazla askeri yardım sağlanacağını vurgulayarak, ABD’nin İsrail’in düşmanlarının bu durumdan faydalanmasını önlemeye çalıştığını ifade etti.
1
Rize Kitap Fuarı heyecanlı bir açılışla kapılarını halkımıza açtı!
22226 kez okundu
2
Rize’de Yağışlar Etkili Oldu
20160 kez okundu
3
HSK 1. Daire Başkanı Kuloğlu’ndan yargı mensuplarına sosyal medya uyarısı
18950 kez okundu
4
Özgür Özel, Ferdi Zeyrek’in kızını YKS’de yalnız bırakmadı
11433 kez okundu
5
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara bir araya geldi
9408 kez okundu