Hindistan’da Sikkim eyaletinde meydana gelen selde 23’ü asker 30 kişi kayboldu.
Olay, Kuzeydoğu Hindistan’da Sikkim eyaletinde meydana geldi. Göle bağlı bir membada patlama sonucu Teesta Nehri’nde su seviyesinde yükselme yaşandı ve 23 Hint ordu personeli kayboldu. Patlama, Lachen Vadisi’nde gerçekleşti, yakındaki bir barajdan nehre daha fazla su salınması durumu daha da kötüleştirdi.
Sular altında kalan askeri araçlar, bölgedeki zorlu koşulları daha da karmaşık hale getirdi. Hindistan Savunma Bakanlığı, kayıp personel için arama kurtarma operasyonunun başlatıldığını belirtti, daha fazla bilgi beklediklerini ifade etti.
Eyalette tüm mahalleler sular altında kaldı, eyaletin diğer bölgelerinde de kurtarma çalışmaları başlatıldı. Yetkililer, insanları alçak bölgelerden tahliye etmeye başladı.
Kuzey bölgesini eyaletin geri kalanına bağlayan iki köprünün sular altında kalması, ulaşım hizmetlerini aksattı. Himalaya eyaleti, sel ve doğal afetlere karşı hassas bir bölge olarak biliniyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan şiddetli sel felaketi, on binlerce kişiyi yerinden etti ve en az 24 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
1
Rize Kitap Fuarı heyecanlı bir açılışla kapılarını halkımıza açtı!
22077 kez okundu
2
Rize’de Yağışlar Etkili Oldu
20010 kez okundu
3
HSK 1. Daire Başkanı Kuloğlu’ndan yargı mensuplarına sosyal medya uyarısı
18795 kez okundu
4
Özgür Özel, Ferdi Zeyrek’in kızını YKS’de yalnız bırakmadı
11279 kez okundu
5
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara bir araya geldi
9250 kez okundu