Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’ndeki Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ferhat Gürüz, Türkiye’nin ocak-temmuz döneminde yaş meyve sebze ihracatının 1 milyar 892 milyon dolar değerinde olduğunu açıkladı.
Gürüz, yazılı bir açıklamasında, temmuz ayında ülke genelinde gerçekleşen yaş meyve sebze ihracatının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 oranında artarak 197,1 milyon dolara yükseldiğini belirtti.
Meyve ve sebze sektöründe ayda uluslararası pazarlarda 192 bin 700 ton ürünü değerlendirdiğini ifade eden Gürüz, bu dönemde en fazla ihracatın kiraz-vişne, şeftali ve kayısı gibi ürün gruplarında gerçekleştiğini vurguladı.
Gürüz, temmuz ayında Almanya, Rusya ve Hollanda’nın en fazla ihracat yapılan ülkeler olduğunu vurgulayarak “Ocak-temmuz dönemi boyunca sektör ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artarak 1 milyar 892 milyon dolar seviyesine ulaştı.” ifadelerini kullandı.
1
Rize Kitap Fuarı heyecanlı bir açılışla kapılarını halkımıza açtı!
21897 kez okundu
2
Rize’de Yağışlar Etkili Oldu
19818 kez okundu
3
HSK 1. Daire Başkanı Kuloğlu’ndan yargı mensuplarına sosyal medya uyarısı
18593 kez okundu
4
Özgür Özel, Ferdi Zeyrek’in kızını YKS’de yalnız bırakmadı
11096 kez okundu
5
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara bir araya geldi
9065 kez okundu