TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Rize Şubesinin 16. olağan genel kurulu 09 Aralık 2023 tarihde yapıldı.
Divan başkanlığına Trabzon eski Tarım il Müdürü Cahit Gülbay seçildi. konuk olarak katılan Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, Türkiye Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman ayrıca Odamız üyesi olan Çaykur Tarım Dairesi Başkanı Üzeyir Tekeşin ve Çaykur Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mustafa Cevahir , Önceki dönem Şube başkanımız Rize Tarim İl Müdürü Murat Genç ,
Enerji Bir-Sen Rize Şube Başkanı Abdülkadir Yavaşi ve Şube Genel Kuruluna katılan çok sayıda üye ile birlikte genel kurul yapıldı.
Genel kurula katılan Rize Ziraat Odası Başkanı, Bünyamin Aslan söz olarak selamlama konuşması ile birlikte , Rize tarım platformunun önemini ve gelecekle ilgili görüşlerini açıkladı.
Türkiye Ziraatçılar Derneği Rize şube başkanı Müfit Akman, gerçekleştirdiği konuşma ile çayı Toprağın gelecegini ,Su ve Gübreleme sorunlarını, çayın geleceği ile ilgili görüşlerini açıkladılar.
Ziraat mühendislik odası Rize Şube Başkanının Muhammet Pertek genel kuruluna hitap ederek; tarım sektörünün genel sorunlarını dile getirdi. Başkan Muhammet Pertek, tarımın geleceği ve Ziraat Mühendisliği ile ilgili yapılabilecekleri anlattı.
Ziraat mühendisleri odasının önümüzdeki dönemde yapacağı etkinlikler ve planlar açıklandı. Bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan Çay, Çaykur ve Özel sektörün geleceği ile ilgili projeler ve planlar görüşüldü. Sürdürülebilir Tarım politikaları oluşturulması, Yabancı ot durumu, Herbisit kullanımının önlenmesi, Gübreleme, Zararlılarla Mücadele , kaliteli yaş çay için toplama sorununun çözülebilmesi durumu, makineli hasat kriterlerinin belirlenmesi ve üretim planlaması için tarım politikası oluşturulabilmesi için “Rize Tarım Platformu”nun daha etkin hale getirilmesi ,stratejiler belirlenmesi noktasında kararlar alınabilmesı için görüş birlikteliği oluşturulması yönünde görüşler ortaya kondu.
Diğer konukların da konuşmaları ile genel kurul sürdürüldü ve aday olan isimler açıklanarak genel kurul sona erdi.
10 aralık 2023 tarihinde ; TMMOB Ziraat mühendisleri odası Rize şubesi nın Yavuz plaza’daki yerinde yapılan seçim sonucunda asıl yedek ve Ankara delegeleri belirlenmiş oldu.
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Rize şubesi :
Yönetim Kurulu Asil
_______
Muhammet PERTEK
Fatih ÖZKAN
Sadık ÖZYURT
Hakkı KÖSOĞLU
Figen KARAASLAN
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri
_________
İbrahim BALCI
Mehmet Akif ERSOY
Mehmet ŞAMLİ
Hasan KOPUZ
Oya UZUN ÖZDEMİR
Ankara Genel Kurul Delegesi
_________
Muhammet PERTEK
Murat GENÇ
İbrahim BALCI
Engin GÖZUAÇIK
olarak belirlenmiş oldu.




1
27266 kez okundu
2
Rize Kitap Fuarı heyecanlı bir açılışla kapılarını halkımıza açtı!
21554 kez okundu
3
Rize’de Yağışlar Etkili Oldu
19463 kez okundu
4
Özgür Özel, Ferdi Zeyrek’in kızını YKS’de yalnız bırakmadı
10743 kez okundu
5
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara bir araya geldi
8705 kez okundu